Home » Luther-Espresso

Klik hier om een tekst te typen.

Een dubbele Luther-Espresso en meer....

Het is de vraag of Luther koffie gekend heeft.Waarschijnlijk leefde hij net te vroeg om dit heerlijke drankje te kunnen drinken. Ik lees ergens dat in Augsburg in de loop van de zestiende eeuw koffie bekend werd (door de ontdekkingsreizen, door een opener wereld.)

Dit neemt niet weg dat je wel een koffie kunt maken, waar Luther van gehouden zou hebben: best wel stevig, met een pittige smaak, want dat past bij hem.Hij was een 'Genussmensch' , een levensgenieter.

Katharina krijgt een eigen variant, wat lichter, al is zij een sterke vrouw geweest....

Nu, in Mössingen, Duitsland heeft de Protestantse kerk een Luther-Kaffee ontwikkeld, dat is te lezen op de site: Hetgoedeleven.com. Lees die site of googel op Luther-espresso.

 

Dan is de stap naar Luther-Kuchen niet groot meer; ze zijn er. De leukste zijn de zelf gemaakte koeken en taarten. Hieronder twee voorbeelden. Voor de taarten rechts zijn sjablonen beschikbaar, al zou je die ook zelf kunnen knippen uit wit papier. Let wel op, de Lutherroos heeft vijf blaadjes, en dat is nog niet zo gemakkelijk te knippen. Ik zie het al voor mij: bij Heel Holland Bakt: maak een Luthertaart.

 

Verantwoording Foto's:

Banner: Kirchengemeinde Mössungen

Gemeentefeest Schrecksbach, thema: Martin Luther. Prachtig! (links)

Luthergemeinde Mainz (rechts).